Mutlaka Tadılması Gereken Leziz Antalya Yemekleri

Antalya, tarihi, doğal güzellikleri ve muhteşem plajları ile biliniyor olsa da bu bölgenin oldukça zengin bir mutfağı olduğunu da unutmamak gerek. Anadolu ve Akdeniz mutfaklarının kesiştiği Antalya’da, yörük kültürünün de etkisiyle muhteşem yemekler ortaya çıkmış.

Antalya’nın Özel Tadı: Taratorlu Piyaz: Antalya yemekleri arasında ön plana çıkan, genellikle bir meze olarak tüketilen taratorlu piyaz, bölgenin en özgün tatlarından bir tanesi. Bilinen piyazların aksine, üzerine tahin dökülerek tüketilen, yanında yumurta ile verilen bu lezzet kesinlikle denemeye değer. Fazlasıyla besleyici olan taratorlu piyaz, Antalya’da neredeyse her restoranın menüsünde bulunabiliyor.

Hafif Bir Hamur İşi: Alanya Bohçası: Alanya bohçası, bölgenin en sevilen ve en çok tüketilen lezzetlerinden biri. Krep hamuruna benzeyen bir hamurun içine, kuzu etinden peynire, patatese kadar dilediğiniz her türlü harç konularak bohça formuna getirilen bu yemeği mutlaka denemelisiniz. Kahvaltıdan akşam yemeğine kadar her öğünde tüketilebilen Alanya Bohçası, bir hamurişi olmasına rağmen oldukça hafif.

Farklı Bir Mantı: Holuşka: Mantıya benzer bir lezzet olan holuşka, suda haşlanan mantı hamurlarının, karabiber, kıyma ve soğandan oluşan bir harçla harmanlanması ile hazırlanıyor. Sarımsaklı yoğurtla birlikte tüketilebilen bu lezzet, Antalya’nın mantısı olarak da biliniyor. Holuşka, genellikle akşam ve öğle yemeklerinde tüketilen, oldukça doyurucu olmasına rağmen hafif ve yaza uygun bir lezzet. Antalya tatiliniz sırasında, özellikle bu farklı yöresel Antalya lezzetini mutlaka tatmalısınız.

Ferah Bir Yaz Lezzeti: Taze Börülce Yemeği: Taze ülübü yemeği, diğer yörelerde börülce olarak adlandırılan yemeğin Antalya’ya özgü versiyonu. Taze börülcelerden hazırlanan bu lezzet, domates, soğan, şeker, salça, tuz ve sarımsak ile pişiriliyor.

Zahmete Değer Lezzet: Yörük Kebabı: Antalya’nın et yemekleri arasında, en bilinen ve en sık tüketilen lezzetlerden olan yörük kebabı oldukça leziz ve kesinlikle denemeye değer bir tat. Kuzu eti ile hazırlanan bu kebabın pişirilmesi fazlasıyla zahmetli. Süzme yoğurt ve yufka ekmeği ile servis edilen yörük kebabı, özellikle et yemeyi sevenlerin mutlaka denemesi gereken Antalya yemeklerinin başında geliyor.

Referanslar

— bazıları
Favori markalarımız dostlarımızdır! Biz onların hedeflerine ulaşmalarına yardımcı oluyoruz, onlar da keskin kalmamıza yardım ediyor.

Tüm Referanslar